42 km wandelen door het Nationaal Park

Een echte uitdaging voor geoefende wandelaars, de afstand van een hele marathon! Je loopt door de uitgestrekte bossen van Nationaal Park Veluwezoom, de golvende heidevelden en de ruige stuifzandvlaktes. En tijdens dit avontuur maak je zowel de zonsondergang als de zonsopkomst mee. Een onvergetelijke ervaring!

Schrijf je direct in

Een fenomenale wandeltocht

Geweldige tocht door Nationaal Park Veluwezoom en het Deelerwoud. Een uitdagend parcours met pieken en dalen, totale duisternis in dichte bossen en een fonkelende sterrenhemel boven golvende heidevelden. Je wandelt door de leefgebieden van wilde zwijnen, damherten en edelherten, dus wie weet kom je nog groot wild tegen.

Loop voor de natuur

Met je deelname help je mee aan de bescherming van Nationaal Park Veluwezoom. Wil je weten hoe we deze uitgestrekte natuur onderhouden? Lees het verhaal van boswachter Jeroen > 

Alle inkomsten van de Midzomernachtloop - ook je inschrijfgeld van € 25 - gaan naar de natuur. Om mee te doen ga je op zoek naar sponsors die samen € 250 bijdragen. Na inschrijving ontvang je een sponsorkit met collectebus, folders en ansichtkaarten zodat je sponsors warm kan maken voor het spaardoel.

Je kunt meedoen als individuele deelnemer of met een team wandelen.

Starttijd
  • 20.00 uur  (vol)
Inschrijven Doneer nu

De Midzomernachtloop start bij het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom in Rheden.

Adres

Bezoekerscentrum Veluwezoom
Heuvenseweg 5A
6991 JE Rheden

Routebeschrijving >

Het bezoekerscentrum is ook goed bereikbaar met de trein, maar houd er wel rekening mee dat die niet midden in de nacht rijdt. :-)

Deze kaart geeft een goed beeld van de route, maar kan nog gewijzigd worden door de organisatie. 

Ontvangst

Vanaf een uur voor de start. 

Bewegwijzering

De Midzomernachtloop wandel je op eigen gelegenheid. Lichtgevende pijlen langs de route wijzen je de weg. Je ontvangt bij de start van ons een schematische kaart ter oriëntatie onderweg. Op de kaart staan ook allerlei instructies met betrekking tot veiligheid en calamiteiten. Lees deze goed door voor je vertrekt.

Verlichting

De maan staat tijdens de Midzomernachtloop in het laatste kwartier en zal bijna geen licht geven. Ook loopt de route op veel plekken onder de bomen. Een zaklampje of hoofdlamp is daarom erg handig tijdens het lopen. Hoe minder je de lamp gebruikt hoe meer je geniet van de nacht.

Checkpoints

Onderweg zijn enkele checkpoints met water en versnaperingen. Hier laat je je deelnemerskaart knippen, en kun je op adem komen.Vaak kun je er even bijpraten met andere deelnemers. Door je te melden bij de checkpoints weten we ook dat je goed op weg bent. Word je gemist, dan nemen we contact met je op.

Eet en drink voldoende

Neem een rugzak mee met voldoende eten en drinken (vooral water). Liefst voedzame dingen en voeding met goede koolhydraten en voldoende eiwitten voor de spieren. Onderweg is ook water verkrijgbaar.

Wandel op goede schoenen

Deze afstanden wandelen red je niet op je gympies :-). Trek goede wandelschoenen aan. Liefst met enige enkelversteviging; in het donker bestaat de kans dat je over een boomstronk struikelt. Een wandelschoen van categorie A of B is voldoende.

Voorkom blaren

Krijg je snel blaren? Blarenpleisters of second skin zijn dan geen overbodige luxe. Ze helpen beter dan gewone pleisters. Je kunt de huid in de voorbereiding ook verstevigen door deze met kamferspiritus in te smeren, dit is te koop bij de drogist. De werking hiervan verschilt per persoon.