Doel van de Midzomernachtloop

Nationaal Park Veluwezoom is een uniek natuurgebied met bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen. Fantastisch om er te wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Er zijn altijd wensen om het gebied nog beter te maken. Voor de dieren en planten die er leven en voor de mensen die ervan genieten. Met de opbrengst van de Midzomernachtloop kan Natuurmonumenten de wegen en paden beter en slimmer aanleggen. Winst voor de de natuur en winst voor de bezoeker! 

Schrijf je direct in

 

Veluwezoom is groots!

Gebiedsmanager Jeroen de Koe is blij dat de opbrengst van de Midzomernachtloop mag worden besteed aan ‘zijn’ Veluwezoom.

"Fantastisch dat de wandelaars van de Midzomernachtloop lopen voor een bijdrage aan dit unieke natuurgebied. Ik noem Veluwezoom altijd de schatkamer van de Nederlandse natuur. Met 5200 hectare is het groots en uitgestrekt. En het is bijzonder dat het aansluit op andere Veluwse natuurgebieden en de uiterwaarden van de IJssel. Vergeet niet dat er honderden herten en zwijnen leven en dat de grote grazers zoals Schotse hooglanders en IJslandse paarden meehelpen om het gebied gevarieerd te houden."

 

Ruimte voor de natuur

Dit uitgestrekte gebied met de vele (wilde) dieren die er leven, trekt veel bezoekers. Zo veel, dat ze elkaar soms in de weg zitten en schade toebrengen aan planten en dieren. Toch kán het samengaan, een groots en uitgestrekt natuurgebied met veel bezoekers. Maar daar is wel wat voor nodig. Een slim netwerk van wegen en paden die bovendien kwalitatief dik in orde zijn. Waar het moet maken we aparte paden voor wandelaars, mountainbikers en ruiters, die duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn en op handige plekken liggen. Dit zal een positief effect hebben op de natuur: minder schade aan planten en cultuurhistorische elementen en minder verstoring voor dieren. Herten, wilde zwijnen, vogels en reptielen zullen zich daardoor vaker laten zien aan de bezoekers. En dat is nu juist wat Veluwezoom zo bijzonder maakt. Dankzij de deelnemers van de Midzomernachtloop kunnen we dit voor elkaar krijgen.

 

Omroep Gelderland op de Veluwe

Een van de projecten in de Veluwezoom is het Wegen & Paden-project, waar Omroep Gelderland een mooi verslag van heeft gemaakt. Bekijk het hier. Ook is er een video gemaakt door het natuurporgramma BuitenGewoon waarin wordt uitgelegd hoe de oprbrengst van de Midzomernachtloop wordt besteed. Deze video kun je hier bekijken.